Debut Slováka Kytnára v NHL sa neskončil oslavou

12.01.2012 Celý región

NEW YORK 12. januára (WEBNOVINY) - Dnešná januárova streda bude patriť k míľnikom v kariére slovenského útočníka Milana Kytnára. Absolvoval totiž svoj debut v zámorskej hokejovej NHL v drese Edmontonu.

Slovenský hokejista sa však po skončení zápasu tešil o čosi menej. Domáci Edmonton prehral s New Jersey po predĺžení 1:2.

Kytnár pred 16 839 divákmi v hale Rexall Place pobudol na ľade 5:31 min, mal jeden strelecký pokus. Vedenie "olejárov" ho povolalo do prvého mužstva z tímu ECHL Stockton Thunder pre náhlu chorobu Ryana O’Marru. Ten tiež väčšiu časť sezóny odohral v AHL v klube Oklahoma City Barons a v hlavnom tíme iba zaskakoval pri veľkej maródke. Portál profiligy uvádza, že Kytnár sa objavil v dejisku len približne tri minúty pred rozkorčuľovaním tímu hostiteľov.

Dvadsaťdvaročný Milan Kytnár je odchovancom hokeja v Topoľčanoch, prvý raz odišiel do zámoria pred sezónou 2007/2008. Na svojom konte má tri roky vo WHL, vo farmárskej AHL odohral za Oklahoma City Barons 85 duelov základnej časti. V tomto súťažnom ročníku absolvoval v AHL 7 zápasov, v ECHL za Stockton Thunder nastúpil na 9 stretnutí.

Výsledky stredajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Washington - Pittsburgh 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)



Edmonton - New Jersey 1:2 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

 

Vyberte región